ERVARINGEN

“Voordat ik aan de slag zou gaan bij mijn nieuwe werkgever, wilde ik graag hulp bij het vinden van balans in mijn leven.
Via via heb ik Célie ontmoet. De activiteiten en gesprekken met haar hebben mij geholpen om mijn eigen gedachten en gevoelens te verhelderen. Ik heb mijzelf beter leren kennen, doordat ik mij bewust ben geworden van mijn kwaliteiten en valkuilen. Célie haar praktische aanpak, heldere opdrachten en bruikbare adviezen zorgen er nog steeds voor dat ik meer balans heb in mijn leven en mijn stress beter kan reduceren.”

Anne

Citaat uit ingezonden brief in Salland Centraal

“Ik heb Célie leren kennen en zij mij. Ik moet eerlijk bekennen dat zij mij op voorhand beter kende, dan ik mijzelf kende of wilde kennen……
….. Ik ben weer gewoon Gerlant en voel mij stukken beter.”
Lees hier het hele verhaal http://www.sallandcentraal.nl/carrousels/ander-nieuws/ander-nieuws-sc/ingezonden-aan-het-werk-dankzij-ergotherapie?status=mail_send_success

Gerlant Zielman

“Vanwege vermoeidheid en pijn had ik moeite om de handvatten die ik in de jaren had gekregen toe te passen in mijn doen en laten. Daarom heb ik La Vie benaderd.
De reden van mijn keuze is de persoonlijke benadering die ik wilde. Célie komt bij je thuis en kijkt mee in je dagelijks leven hoe je veranderingen kunt aanbrengen in je dagelijkse gebruiken en gewoontes.

Door kleine aanpassingen, gesprekken en inzichten die Célie mij adviseerde, heb ik nu minder moeite met mijn dag zo in te plannen dat ik het vol hou. En heb ik minder pijn door te doseren.

Ik denk dat als ik dit traject niet had gehad, ik nu echt op een dieptepunt had gezeten. Ik zat destijds in een neerwaartse spiraal, waar ik op dat moment zelf niet uit kon komen.

Ik vind Célie een doortastend en warm persoon. Ze kijkt met je mee naar je problemen, heeft een luisterend oor, kijkt echt naar jou als persoon en wat werkt voor jou. Ik zou haar dan ook zeker aanbevelen voor mensen die last hebben van vermoeidheid.”

Renate Hutten

“Na 20 jaar in de verzorging gewerkt te hebben, het runnen van de huishouding, de rol van echtgenoot, moeder en oma te vervullen, kreeg ik last van lage rugklachten en het bekken. Fysiotherapie, opnames in het ziekenhuis en operaties volgden en zo kreeg mijn veilige en vertrouwde leventje een andere wending.

Mijn werk als ziekenverzorgende kon ik niet meer uitoefenen, ook de huishouding en mijn dagelijkse leven werden een lastig pakket.
Na weer een bezoek aan de huisarts stelde deze voor om de hulp van een ergotherapeut in te schakelen om mij wat handvatten te geven en te leren om beter met mijn beperkingen om te gaan. Ze gaf me het telefoonnummer van Célie om contact met haar op te nemen.

Eerst ben ik op haar website gaan kijken en daar was de “klik”. Célie beschreef zichzelf als zeer open. Als professioneel ergotherapeut en ervaringstherapeut wat betreft “het leven”, gaf ze me het gevoel precies te weten hoe ik mij in die periode voelde. Als iemand mij hiermee kon helpen, dan was zij de aangewezen persoon.

Célie kwam bij mij thuis en leerde mij letterlijk om te genieten van de dingen die ik nog wel kon en om te gaan met de dingen waarvan ik dacht dat ze voorbij waren. Door middel van een puntensysteem leerde ze me de energie die het dagelijkse leven mij kostte te verdelen. Je hebt dagelijks een bepaald aantal punten te verdelen en het is de kunst hier niet overheen te gaan. Voor ik ziek werd, deed ik de huishouding alleen en het liefst op één dag.
Nu deden mijn man en ik het samen en was ik erg teleurgesteld in mezelf dat ik het niet meer alleen kon. Célie leerde mij dat ik het ook in fases kon doen, met aanpassingen en hulpmiddelen. Vaak maar kleine dingen, maar ze gaven me wel het gevoel dat ik het weer alleen deed en dat gaf me een positief gevoel. Zo leerde ik ook mijn grenzen goed te bewaken. Had ik mijn punten voor die dag besteed, dan was het ook goed. Nee zeggen, wat voor mij erg moeilijk was, kwam dan ook steeds vaker voor. Zo kon ik mijn energie steeds beter verdelen en kwam de rust weer in mijn leven terug. Klaar is klaar en wat niet was gebeurd kwam wel een andere keer.
Ik kreeg weer tijd voor leuke dingen en kon hier ook echt weer van genieten.

Natuurlijk baal ik er nog wel eens van dat ik mijn werk als ziekenverzorgende niet meer kan doen, maar ik ben nu erg blij dat ik als vrijwilligster in de zorg mijn aandeel kan leveren. Door de opgewektheid en positieve instelling van Célie is niet mijn leven veranderd, maar wel hoe ik er mee omga en wat ik er maximaal uit kan halen.

Drie jaar geleden dacht ik dat dit niet meer zo veel was, maar nu geniet ik weer van de dingen die ik op mijn pad laat komen.”

Marijke Kruiper

“De revalidatiearts verwees mij door naar de ergotherapie, maar ik woonde nog niet zolang in Raalte. Naar wie moest ik op zoek en wie moest ik kiezen?
De site van La Vie sprak mij wel aan, mede ook doordat ze op huisbezoek kon komen. Vanaf het eerste moment klikte het. Célie heeft haar eigen aanpak (ik had al 2x eerder ergotherapie gehad). Tijdens een huisbezoek bekijkt ze ter plekke waarmee je beter kunt functioneren en wat voor jouw specifieke situatie goed is.
Daar komt bij dat Célie je een vertrouwd gevoel geeft, zodat je goed met haar kunt praten. Ze heeft direct met hulpmiddelen mijn leven aangenamer gemaakt en we blijven aldoor bezig om hulpmiddelen te vinden die van toepassing zijn.

In mijn geval ben ik gaan beseffen dat ik toch aanpassingen moest doen in mijn levenspatroon. Niet alles is nog vanzelfsprekend.
Ik zou Célie aan een ieder aanbevelen. Ze is praktisch, empathisch, maar ook to the point. Het toeval wil dat een tante ook door haar begeleid wordt en die is ook uitermate tevreden. Ik zou een ieder aanbevelen zich te laten begeleiden door Célie!”

Janny van Zanten

Aanleiding tot ergotherapie: “Bijna 3 jaar geleden is de reumatische aandoening Bechterew bij mij geconstateerd. Tot oktober ’15 heb ik eigenlijk elke dag de grens overschreden. Daardoor was ik veel moe, had ik rugklachten en was ik stijf. Vanaf oktober ’15 tot januari ’16 heb ik ergotherapie van Célie gehad. Het was zeer leerzaam. Ik heb veel gehad aan de tips en hulpmiddelen die zij aan mij gaf.

Het heeft mij rust opgeleverd, waardoor de klachten een stuk minder zijn geworden. Het heeft even geduurd om het systeem van druk, druk, druk om te zetten naar: rust pakken en niet alles snel, snel, snel willen doen. Dit geeft op langer termijn veel gemak, waardoor ik langer op een redelijk niveau kan blijven functioneren.
Op advies van de huisarts heb ik contact gezocht met Célie. Ik mag wel zeggen dat het klikte. Célie was duidelijk in het nemen van rustpunten en alles op een rustige manier doen. Ze was soms een klein beetje streng, maar dat had ik ook wel nodig. Elk bezoek was gezellig en waardevol.

Nog een tipje van mij: leer te luisteren naar je lichaam en geest. Kom je er niet uit, vraag dan om hulp in welke vorm dan ook!!!!!!! Blijf werken aan jezelf, dat loont.”

Margeet Grooten

Via twitter kwam ik het ebook van La Vie tegen. De informatie in dit boek sprak mij aan en hierdoor heb ik contact opgenomen met Célie voor de online cursus.
Ik heb fibromyalgie en daardoor heb ik al veel cursussen gevolgd om te leren omgaan met mijn grenzen. Ook al zei iedereen dat ik het rustig aan moest doen ik deed dat nooit. Ik ben nu eenmaal een bezig bijtje. Deze cursus doet echt mijn open ogen en zet mij tot nadenken.
Elke week kreeg ik een module. Ik kan mij slecht concentreren dus ik vond het fijn om de video’s die je bij de modules krijgt elke dag even terug te kijken. Hierdoor kreeg ik echt alle informatie mee, terwijl ik bij andere cursussen altijd bij thuiskomst de helft alweer vergeten was.
Al na een paar modules begon ik tegen mijn man en omgeving te zeggen dat ik dingen niet zou doen. Dat deed ik anders echt nooit.
Ik heb dat wat ik dacht dat ik moest doen niet perse is wat mijn omgeving van mijn verwacht. Mijn man vindt het leuker als ik in de avond nog energie heb om met hem te kletsen dan dat het huis helemaal netjes is als hij thuis komt uit het werk. Dat zei hij altijd al maar nu durf ik dat zelf ook belangrijk te vinden. De persoonlijke gesprekken die ik tussendoor had, vond ik erg fijn en hielpen mij goed. Bedankt Célie. Ik heb vertrouwen dat ik dit vol kan houden.

Esther

Wat ik mede heb geleerd van de cursus is dat je je mind en body door bewustwording (informatie) en ervaringen (oefeningen) met het gevoel van dat moment heb kunnen verbinden. In plaats van oude gevoelens en gedachten aan nieuwe ervaringen blijven verbinden. Het gaf me de inspiratie door te zetten, soms te volharden, soms helemaal m n gevoel te doorvoelen, in alle emoties. Daarna weer de draad op te pakken. En te ontdekken dat ik uiteindelijk na alle ups en downs heel veel kan en op eigen kracht kan leven. Heel fijn dat ik nu naast moeder, partner ook mijzelf en zelfredzaanm kan zijn in alles wie ik ben.

Leonie de Knecht

Ik kan niet ….

“Ik kan niet meer werken.” Deze uitspraak hoor ik regelmatig in verschillende varianten voorbij komen. En soms zelfs vaker binnen één behandeling. Als ergotherapeut maar...
Read More

A blessing in disguise

Ik heb al vaker in mijn blogs gesproken over accepteren en hoe ik vind dat je beperking of je nieuwe grenzen ook je kracht kan...
Read More

Het dal wordt de piek

Afgelopen weekend zat ik in een zaal met alleen maar vrouwen om geïnspireerd te worden. Op een mooie locatie ook nog eens mooi ingericht en...
Read More
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.