1-op-1 begeleiding

 

* Tijdelijk worden er geen nieuwe cliënten meer aangenomen

=

Weet jij even niet meer wat je nog kunt doen om van je vermoeidheidsklachten af te komen?

=

Ben je aan bezig met opbouwen bij de fysio maar lijkt het alsof je een soort plafond bereikt hebt maar ben je ook nog lang niet daar waar je weer wil zijn?

=

Was je best goed bezig met opbouwen maar heb je weer een terugslag en weet je nu niet meer wat verstandig is?

=

Wil je ook weten wat jouw huidige grenzen zijn. Maar ben jij niet zo van de online cursussen?

=

Wil jij grip op je vermoeidheidsklachten en heb je behoefte aan iemand die echt naast je staat (of letterlijk zit) en met jou mee kijkt?

Kies dan voor de 1-op-1 begeleiding

Dit kan zowel een coachend als ergotherapeutisch karakter hebben. Als coach ben ik degene die jou de vragen stelt om er achter te komen waarom het jou niet lukt om op te bouwen of om dat te doen wat goed is voor jou.
Ik geloof namelijk dat je lichaam jou heel duidelijk verteld wat je zou moeten doen om beter voor jezelf te zorgen. Het letterlijke luisteren naar je lichaam. Soms is het kwestie van weten hoe je lichaam tegen jou praat en ontcijferen wat het zegt. En dat kan soms heel wat anders zijn dan je verstandelijk misschien denkt. We sturen aan op dat jij zelf DE keuzes kunt gaan maken voor je zelf, die voor jou goed zijn ook wanneer je nu nog niet weet welke dat zijn.
1 op 1 begeleiding

Ons lijf vertelt ons echt veel meer en wij zijn met z’n allen een beetje vergeten daar naar te luisteren. Toffe en heel bekende uitspraken die dat duidelijk maken zijn:

=
Een knoop in je maag voelen.
=
Luister naar je hart.
=
Er mee in je maag zitten.
=

Pijn van in de buik hebben.

Heel herkenbare gevoelens die we in ons lichaam voelen maar waar de oorzaak vaak iets buiten jezelf of in je hoofd zit. Het zit dan letterlijk tussen je oren.

Op het moment dat je door een diep dal gaat is het soms moeilijk of niet te zien dat je lijf er voor jou is. Het voelt misschien zelfs alsof het tegen jou is.

Er is steeds meer bewijs dat dit soort diepe dalen in je leven zowel Post traumatische Stress (PTSS) maar ook post traumatische groei (PTG) kunnen veroorzaken.

Ik kijk samen met jou welk cadeau er voor jou zit in de struggel waar je nu door heen gaat zit zodat je op termijn Post traumatische groei kunt ervaren. Groei is een van DE kenmerken van leven. Ik gun jou die groei ondanks of misschien dankzij de klachten die je nu ervaart.

Ergotherapie

Een ergotherapeut is een kei in het analyseren hoe jij nu de dingen doet, waarom jij de dingen op die manier doet en wat er mogelijk anders kan. Praktische adviezen waar jij direct mee aan de slag kan. Dus niet een oefen programma maar toepasbare oplossingen.

Samen zoeken we waar jouw feitelijke grenzen liggen en waar je bewustere keuzes kunt maken in wat je wel en niet doet. Je leert je grenzen herkennen, maar ook accepteren en respecteren.

Je krijgt inzicht in waarom verschillende activiteiten nu precies zwaar voor je zijn. We zoeken samen passende oplossingen vinden waardoor die activiteit jou het minste energie kost.

Je krijgt tools en tips die je direct kunt toepassen in je dagelijks leven. Deze tools en tips kun je ook op andere momenten, wanneer het leven je weer een uitdaging geeft, er weer bij pakken. Op die manier blijft de informatie voor de rest van je leven toepasbaar.

Je kunt uiteindelijk het leven leven wat jij zelf wil binnen en met jouw mogelijkheden.

Veel gestelde vragen

Waarom heb je geen contracten met zorgverzekeraars?

Van 2011 tot 2019 had ik gewoon contracten met zorgverzekeraars. Voor mij als eenmanspraktijk zijn de organisatorische eisen logischerwijs het zelfde als voor een grote ergotherapie praktijk. Elk jaar betekende dit meer kosten, meer administratieve rompslomp (de paarse krokodillen) die m.i. niets doen voor zinnige zorg. Vandaar dat ik in 2019 ervoor heb gekozen zelf geen contracten meer aan te gaan met de zorgverzekeraars.

Daarbij komt dat ik graag wil werken met mensen die gemotiveerd zijn om echt naar zichzelf te kijken. Echt dingen in hun leven willen veranderen om zo ook een ander leven te krijgen.

Veel mensen kwamen bij mij of omdat de dokter het zei of omdat het gratis was. Even horen wat ik te zeggen had kon dan wel. Wat heel vaak tot minder resultaat leidde dan nu. Nu mensen zelf een klein deel zelf moeten betalen, zijn ze meer gemotiveerd. En het blijkt dat ik daardoor in minder behandelingen hetzelfde en misschien zelfs een beter resultaat behaal.

Worden de behandelingen bij La Vie, ergotherapie en coaching vergoed door mijn zorgverzekeraar?
De ergotherapie behandeling zin in het basispakket van jouw zorgverzekering voor 10 uur per kalender jaar. (Let op: er wordt aanspraak gedaan op de wettelijke eigenbijdrage.) Heb je een aanvullend pakket dan heb je wellicht recht op meer uren ergotherapie vergoeding.

De behandelingen van La Vie, ergotherapie en coaching worden voor 70% tot 100% vergoed. Welk percentage jij vergoed krijgt is afhankelijk van jouw zorgverzekeraar en polis. Mijn advies is altijd dit zelf na te vragen bij jouw zorgverzekeraar.

Mijn kwartier tarief is € 17,50 (Code 5000)

Mijn aan-huis-toeslag in Salland is € 16,85 (Code 5001)

Voor een behandeling komt het bij een vergoeding van 70% meestal neer op een bedrag van +/- € 25,- wat je zelf nog moet betalen.

Mijn ervaring is dat wanneer je zelf ook moet betalen voor een behandeling je ook veel meer betrokken bent bij de behandeling. Je wil immers waar voor je geld. Veel gratis adviezen worden in de kast gelegd en daarmee verandert er niets aan jouw situatie.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Dat is natuurlijk lastig precies te zeggen. De eerste drie keer zijn we samen bezig met het uitzoeken tegen welke dingen je aan loopt en waarom dit zo is. Je kijkt samen met mij vanaf een afstandje naar de dingen die je nu doet op een dag, waarom je ze doet zoals je ze doet en waarom dat misschien voor jou beter anders kan. Vervolgens ga jij zelf met deze inzichten aan he werk. Meestal zie ik je daarna nog een paar keer. Maar dat hangt van jou af. Soms zie ik mensen vaker omdat ik de stok achter de deur ben om ook echt dingen anders te gaan doen.

Ben jij iemand die makkelijk zelf aan de slag gaat met de verkregen inzichten dan hoeven we minder vaak af te spreken. Gemiddeld zie ik mensen zo’n vijf uur.

Waar vinden de behandelingen plaats?
Ik kom bij jou thuis, tenzij dit voor jou een groot bezwaar is. Waarom ik bij jou thuis kom?
Ten eerste is dit voor jou het prettigst. Je hoeft geen energie uit te geven aan reizen. Hierdoor is het makkelijker om je aandacht volledig bij het gesprek te houden. Bovendien is het zo dat ik een veel beter beeld krijg hoe jouw situatie eruit ziet. En we kunnen oefenen daar waar jij ook tegen de problemen aanloopt.
Wordt online ergotherapie ook vergoedt?
Vooralsnog is er naar mijn weten geen vergoeding voor online ergotherapie en dus mijn cursussen. Wellicht wil jouw zorgverzekeraar of jou werkgever wel een deel vergoeden, maar dat zal je dan moeten navragen.
Hoe zit het met de vergoeding rondom Covid 19 gerelateerde klachten?
Wederom wil ik je vragen dit zelf uit te zoeken bij jouw zorgverzekeraar.

Wat er op dit moment bij mij bekend is, is dat je dan verplicht bent een verwijzing van de huisarts of specialist te hebben. Op deze verwijzing moet de AGB-code van de arts vermeld zijn. Deze moet ook op de factuur/ declaratie vermeld worden.

Daarnaast ben je wellicht verplicht mee te doen met een wetenschappelijk onderzoek om voor de Covid herstelzorg in aanmerking te komen. Ik neem op dit moment nog niet deel aan soortgelijk onderzoek.