25 juli 2016

De dag van gisteren

Vandaag hoorde ik het weer. Het is zo’n zin die ik vaak hoor en waarbij ik steeds vaker direct getriggerd wordt om meer te vragen. Dus wanneer iemand, in dit geval de partner van mijn cliënt,  dit verteld weet ik dat ik voorlopig nog niet weg ben.

Ik kan het niet laten maar wanneer iemand vandaag een slechte dag heeft en zegt “Ik heb gisteren echt niet iets geks of speciaals gedaan.” moet ik vragen “Maar wat heb je dan gedaan gisteren?”

Bijna altijd beginnen ze dan te vertellen met de gewone dingen die ze op een dag doen en wanneer ik vervolgens stil blijft komt negen van de tien keer een aanvulling in de vorm van een gezellige koffie visite, of een onverwachte speelafspraak van één van de kinderen waardoor ze vaker heen en weer moesten  fietsen, een verstopte afvoer, een badkamer die schoon moest of het gras dat gemaaid moest worden.

Was het echt een rustige dag??