27 januari 2017

Werken?

“Werken is gezond” is het motto van het UWV. Hoewel ik wel eens mijn bedenkingen heb bij de uitspraken van het UWV, ben ik het volledig eens met dit motto.

Werken geeft een zinvolle invulling aan je dag en iedereen wil zinvol of van betekenis zijn.
Het brengt ritme in de dagen en weken. Door te werken spreek je andere mensen en kom je op andere gedachten dan wanneer je hele dagen alleen bent. En niet onbelangrijk: inkomen.

Echter werken hoeft niet minimaal 24 uur per week te beslaan. Werk hoeft in deze tijd niet meer buiten de deur. Hierdoor is werken bij steeds meer mensen in het weekprogramma in te passen.

Steeds vaker zie ik ondernemers met een chronische ziekte, pijn of vermoeidheid voorbij komen. De een is coach van andere chronisch zieken, de ander ondersteunt ondernemers als virtueel assistent. Weer een ander ontwerpt de huisstijl van de fotograaf uit het dorp, de ander doet de boekhouding van middel en kleine bedrijven al dan niet in de buurt. Ik vind dat zo tof. Zo veel power uitstralen! Misschien wel omdat ik weet hoeveel meer uitdagingen zij hebben naast alle uitdagingen die elke zzp’er of ondernemer heeft.

Wanneer je weet hoeveel energie je per dag of per week te vergeven hebt, is het wellicht ook voor jou mogelijk om daar binnen ruimte te maken om ook te werken. Of in ieder geval te doen wat jou jou maakt. Want jíj bent meer dan je ziekte of beperking. Meer dan moe.

In mijn online cursus “meer dan moe” geef ik handvaten om te ontdekken hoeveel energie je hebt, waar je grenzen liggen en wat je binnen jouw grenzen allemaal nog kunt.

We gaan meten wat jij nu allemaal doet op een dag. Dat is het uitgangspunt, dus je start vanaf je eigen niveau. Hierdoor zijn alle vervolgstappen ook haalbaar voor jou.

Wil je vast een idee krijgen van de cursus? Download dan mijn gratis e-book.