20 februari 2017

Vakantie

Gezellig! Even niet op de klok hoeven kijken, nergens op tijd hoeven zijn. Heerlijk, toch?

Op de vrijdag voor de vakantie gaan de gesprekken op het schoolplein over de verschillende vakantie activiteiten die ondernomen gaan worden.

Waar andere ouders zich druk maken over hoe ze het de hele vakantie gezellig houden zonder dat de kinderen de hele dag op de tablet zitten, heb jij als ouder met beperkte energie er nog een extra grote uitdaging bij.

Hoe blijf jij binnen je grenzen. Een veranderend dagritme is voor jou waarschijnlijk een crime. Waar je normaal al moeite hebt om binnen je grenzen te blijven weet je eigenlijk van te voren al dat dit in de vakantie niet gaat lukken. Met alle gevolgen van dien.

Een belangrijke tip in de vakantie tijd is, sla je rust niet over! Hoe verleidelijk dit ook is. Misbruik de tv, tablet of speelafspraakjes om aan je brood nodige rust te komen. Maar laat ook huishoudelijke klussen even voor wat het is, vraag hulp voor de noodzakelijke klussen, kies voor makkelijke maaltijden en geniet van pyjama dagen.

Verder houd vol en bedenk er komt weer een eind aan de vakantie 😉

 

Wil je wel meer grip op je energie? Wil je weten wat je moet doen bij je vermoeidheidsklachten? Wil je persoonlijke hulp maar wel op jouw moment? Kijk op http://www.ergotherapielavie.nl/online-cursus Wanneer je weet hoeveel energie je hebt, krijg je weer meer mogelijkheden om te doen wat jij wil.