17 maart 2017

opfrissen

In een workshop die ik gaf zat ook een oud cliënt van mij. Erg leuk om haar weer te zien en te horen dat ze weer de mogelijkheid heeft om dat te doen waar ze heel veel voldoening uit haalt.

Toen ik haar in eerste instantie in de groep zag zitten dacht ik. “Ojee, ik denk dat ik haar vandaag niets nieuws ga vertellen. Zal ze niet teleurgesteld zijn straks?”

Maar wat bleek, de dag erna kreeg ik een mailtje van haar. Ze maakt weer tijd en energie vrij om dat te doen wat voor haar belangrijk is. Toch was dat ook gelijk haar valkuil, ze was stiekem toch weer teveel gaan doen.

Hoewel de workshop, zoals ik al verwachtte, niet veel nieuws bracht. Was het voor haar heel waardevol om er bewust van te worden dat ze nu in de valkuil van het “enthousiaste hoofd” was gevallen. Ze heeft gelijk haar rooster bekeken en plannen gemaakt om terug te gaan naar haar grenzen.

Rekening houden met je grenzen is een blijvende strijd. En daarom is af en toe opfrissen helemaal niet verkeerd. Doen dus.

12 april geef ik de workshop en Deventer. Meld je aan door een mailtje naar celie@ergotherapielavie.nl te sturen.