09 mei 2017

Vermoeid…ga tijdschrijven

Heb jij ook wel eens voor een therapeut bij moeten houden wat je allemaal doet op een dag? Op een zo geheten tijdschrijflijst?  Een huiswerk opdracht wat super veel werk is, maar wat ook zo een verschrikkelijk waardevolle opdracht is, MITS er goed naar gekeken en geanalyseerd wordt.

Inzicht in je nieuwe grenzen als gevolg van je vermoeidheid

In zo’n goed ingevulde lijst kun je zien hoe lang iemand slaapt, of en hoelang iemand overdag rust. Of iemand alle activiteiten op één dagdeel plant of juist op een bepaalde dag in de week. Hoe vaak iemand iets doet, etc. Inzichten op basis waarvan je je planning kunt maken of veranderen waardoor je je activiteiten beter verdeeld of beter je grenzen kunt aangeven.

Hoe om te gaan met minder energie

Echter wat het bijzondere is, dat eigenlijk dat een van de belangrijkste dingen die je uit een tijdschrijflijst kunt halen dat gene is wat NIET op de lijst staat. Namelijk de activiteiten die je tussendoor doet, die je niet op schrijft op zo’n lijst omdat ze niet zoveel voorstellen of omdat je denkt dat ze je geen energie kosten. Of waarvan je vergeet dat je ze elke dag doet. De  tafeldekken, de vaatwasser uitruimen, voor de tiende keer de salon tafel opruimen. De badkamer opruimen na de ochtend spits, Het aanrecht opruimen na de lunch. De administratie doen. Dit zijn de zo geheten onzichtbare energie lekken. Wanneer je hier meer zicht op krijgt, heb je al een punt waardoor je heel makkelijk anders met je energie kunt omgaan.

Hulp bij vermoeidheid

Kijk maar eens welke energielekken jij hebt? In mijn online cursus “Meer dan Moe” help ik je hoe je zelf je dagen kunt analyseren. Wat zou jij anders kunnen doen om energie te besparen of juist te gebruiken voor activiteiten die voor jou wel belangrijk zijn.

Kijk op www.ergotherapielavie.nl/online-cursus

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.