11 september 2017

De oplossing voor je vermoeidheid?

Zoek jij naar de oplossing of oorzaak voor je vermoeidheid? Dan wil ik graag dat je dit hele blog leest. Ook wanneer je liever weg zou willen klikken.

Om gelijk met de deur in huis vallen maar STOP er mee om te blijven zoeken naar de oorzaak! Als alle belangrijkste oorzaken uit gesloten moet  het geen prioriteit meer zijn om de oorzaak te vinden.

Het heeft geen zin om oneindig te blijven zoeken naar de oorzaak en/ of dus de medische oplossing of de erkenning voor je klachten.  Je klachten ZIJN ER en ze ZIJN ECHT! En weet dat wanneer je wel een diagnose hebt of vindt, blijft het een onzichtbare ziekte die je moet blijven uitleggen.

De belangrijkste reden dat mensen blijven zoeken is dat mensen de pil of de injectie willen vinden waarmee HET PROBLEEM is opgelost. Dat zie ik dagelijks bij bijna alle mensen die bij mij in praktijk komen en heb het zelf ook ervaren. Maar het advies dat je kreeg om te leren leven met je vermoeidheid is toch echt het beste advies dat je hebt gekregen.

“Stop trying to ‘fix’ yourself; you’re NOT broken! You are perfectly imperfect and powerful beyond measure.”
― Steve Maraboli

Na het verlies van ons zoontje kregen we te horen dat we het verlies een plekje moet geven.

Ik werd daar heel boos van. HOEZO!! Wat mij is overkomen is zo oneerlijk dus hoezo een plekje geven. Of HOEZO accepteren dat je minder energie hebt? Leren leven met je vermoeidheid? Hoe dan?

Ik zocht iemand die mij kon helpen. Ik las boeken, sprak met lotgenoten. Uiteindelijk had ik het gevoel dat niemand mij precies begreep en voelde wat ik voelde dus hoe kon hij zij mij dan helpen dit een plekje te geven?

Tot dat ik niemand minder dan  Oprah Winfrey iets hoorde zeggen. Ik weet niet meer haar exacte woorden, maar wat ze zei was:

Accepteren betekent niet dat je het er mee eens bent met wat je is overkomen. Maar dat je de situatie neemt zoals die is en vandaar uit het jouw beste leven gaat leven.

Vanaf dat moment was het oké om verdriet te hebben en dat ik dat waarschijnlijk voor altijd zou houden maar dat ik daarnaast ook nog steeds de mogelijkheid heb om het beste uit mijn leven te halen. Dus in plaats van blijven zoeken naar de oplossing voor mijn pijn (ook voor mijn fysieke pijn trouwens maar dat is een andere blog ) werd de pijn een deel van mijn leven. En ik kan eerlijk zeggen dat het verlies van mijn zoontje mij heeft doen groeien als persoon. Dat ik een betere versie van mij zelf ben geworden.

“MOST OF WHAT WE DO IS A COMPLETE WASTE OF TIME AND THERE ARE FEW THINGS THAT ARE INCREDEBLY IMPORTANT”

Ik zie het heel vaak gebeuren, mensen met beperkte energie blijven opzoek naar de oplossing om weer hun oude hoeveelheid energie terug te vinden. Ook dat herken ik. Ik wil ook weer het energie niveau hebben van vroeger een van de redenen hiervoor heb ik in een eerder blog beschreven.

Om de oorzaak en oplossing voor hun vermoeidheid en pijn te vinden zie ik mijn klanten de ene na de andere specialist bezoeken, agenda’s staan er vol mee, er wordt op een bepaalde manier getraind en wanneer dit niets oplevert wordt er een andere training gezocht. Dat was ook wat ik deed. Ik bleef zoeken naar de mogelijkheid om de situatie te veranderen. Pas toen ik daarmee stopte, geen energie mee stopte in het proberen te veranderen van mijn situatie ( af komen van het verdriet, maar ook het opkrikken van mijn energie niveau) werd ik beter kon ik weer gaan leven.

Most of what we do is a complete waste of time and there are few things that are incredebly important…… wat is voor jou echt belangrijk?

Ik zie het elke dag weer bij de mensen die bij mij komen. Op het moment dat zij zichzelf toestaan om niet meer de strijd met hun vermoeidheid aan te gaan maar de vermoeidheid gaan zien als iets wat een deel van hen is. Kwam daar ruimte om weer te leven.

Wat nu als jij ook zou stoppen met energie uit te geven aan het vinden van de oplossing of erkenning voor jouw klachten en deze energie zou stoppen in het leven? Ik ben er van overtuigd dat jij ook een geweldig leven kan hebben waarin ook vermoeidheid aanwezig is.

Hoe K de situatie ook is, het is zo en ook jij kunt vanaf daar kijken naar wat je wel kan. Leef jou beste leven. Wil je aan het eind van je leven weten waar je klachten vandaan zijn gekomen of wil je geleefd hebben?

LEEF JE LEVEN!  Zelfs of juist met al je beperkingen kun je een heel vol leven leiden! Elke dag gebeurt het dus jij kan het ook!

En natuurlijk help ik je graag om te ontdekken hoeveel energie jij hebt en hoe je daar invloed op hebt.

Ik zeg het hier nu heel hard en zonder het mooier te maken omdat ik wil dat je dit leest en begrijpt. Want binnen dit leven mag je natuurlijk blijven hopen dat er een medicijn komt voor jouw klachten. Maar tot die tijd heb je dan in ieder geval ook al geleefd!  

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.