09 augustus 2018

Wat je kunt leren van de Social Media als je chronisch vermoeid bent.

Het is vakantie en dus is het op social media een drukte van belang. Je ziet de mooiste plaatjes van vakantie bestemmingen. Foto’s van lekker eten en gezellige momenten die vooral het goede leven laten zien. Soms zelfs jaloers makend! En dat zette mij aan het denken.

Op social media zijn we er zo goed in om te laten zien wat allemaal mooi is in ons leven.

Mensen plaatsen vooral de momenten van succes of het genieten. Door alle die mooie plaatjes krijg je al snel het idee dat die ander het heel goed voor elkaar heeft. Of in ieder geval veel beter dan jij. Zeker wanneer jij al worstelt met beperkte energie. Dan ben je snel geneigd vooral te zien hoe goed je vrienden, vriendinnen, broers, zussen, buurmannen en vrouwen of zelfs volkomen vreemden het hebben. En verheerlijk je soms zelfs het leven van de ander.
Van je eigen leven is het vaak het makkelijkst om te zien wat niet is gelukt is vandaag.

Maar de grap is natuurlijk dat jij natuurlijk nog niet eens de helft van hun dagelijks leven ziet en dus de waarheid niet kent. Die buurvrouw die alles zo goed voor elkaar lijkt te hebben heeft misschien een grote rommel in huis. Niet omdat ze dat prettig vindt, maar omdat ze dat niet georganiseerd krijgt. Of ze is helemaal niet blij met haar werk. Ze durft alleen niet van baan te wisselen vanwege financiële redenen of is bang voor gezichtsverlies. Of ze ziet haar kinderen of ouders minder vaak dan ze zou willen. Misschien stort ze wel in zodra ze thuis over de drempel stapt en ligt de rest van de dag op de bank. Zeg nou zelf dat soort dingen wil je toch niet eens zien op social media.

Aandacht geven

Ik ben blij dat we op social media vooral de leuke dingen in het leven kunnen zien. Als we daar alleen maar ellende zouden zien, dan zou het toch een deprimerende bende worden. Echter, waar we op social media zo goed in zijn, aandacht geven aan wat goed gaat en wat mooi is in je leven. Dat zou je wat vaker op je eigen leven kunnen toe passen.

Wat heb jij vandaag gezien, mee gemaakt of is gelukt? Wat voor jou best het posten waard zou zijn? Probeer elke dag eens van drie momenten een (mentale) foto te maken. Je kunt er zelfs voor kiezen om het echt te posten. Het idee is vooral dat je gedurende de dag bewust  op zoek gaat naar wat goed gaat of positief is in jou leven.  Dat is echt veel leuker dan aandacht geven aan het gene wat niet gelukt is vandaag. En je hoeft er niets meer of minder voor te doen dan dat je nu al doet op een dag.

Ik zou het leuk vinden wanneer je mij tagd! @celiejournee