COACHING

Verdrietig, dip(je), niet lekker in je vel voelen of een burn-out? Heb je een dierbare hebt verloren? Verdrietig dat je een chronische ziekte hebt en herken je jezelf niet meer? Ben jij jezelf kwijt geraakt en kun je niet meer kunt overzien hoe je je leven weer op moet pakken. Weet je dat je door moet, maar lukt het je niet weer te genieten van het leven?
Moet je leren leven met deze situatie, maar weet je niet hoe? Soms wordt je zo overmand door emoties dat je het gevoel hebt dat je geen controle meer hebt over je eigen leven.

Coaching helpt

Je hoort wel dat mensen zeggen dat een ziekte of een andere nare situatie ze ook veel goed heeft gebracht. Kun je daar niets bij voorstellen wanneer jij  met die gedachte naar je huidige situatie kijkt?  

Anita Witzier omschreef haar gevoel toen ze net haar man was verloren en koos om op zoek te gaan naar hulp zo. “Ik wilde het leven bij de lurven pakken, voordat het mij bij de lurven zou pakken.”

Accepteren

Zegt iedereen dat je “het” moet accepteren, maar voelt accepteren niet goed, wil je het niet accepteren? Of heb je geen idee hoe accepteren in jou geval moet of hoe dat er uit ziet?

Ik durf uit eigen ervaring te zeggen dat “What doesn’t kill you makes you stronger”

Het verlies van ons zoontje maakte dat ik in een diep dal terecht ben gekomen. Nu, kan ik oprecht zeggen dat dit vreselijke verlies, wat ik overigens niemand toewens, kan zien als iets wat mij sterker heeft gemaakt.

Rouwen hoe doe je dat?

Ook als je geen verlies hebt geleden maar wanneer je leven wel anders loopt dan je had gewild maak je een soort rouw door. Hoewel  jij zelf door dit rouwproces heen moet. Is het fijn wanneer iemand je begrijpt en je handvatten geeft om zelf mee verder te gaan. Als coach help ik je hier graag bij.

Coach

Ik ben geen psycholoog, maar vanuit mijn werk als ergotherapeut heb ik geleerd en veel te maken gehad met verlies en rouw. Dat te samen met mijn eigen ervaringen maakt dat ik je graag help bij het maken van de keuze hoe jij vanaf hier verder met je leven gaat.

Mijn manier van werken is gebaseerd op vertrouwen. Ik wil jou namelijk goed leren kennen en op basis daarvan kan je wel of niet verder begeleiden. Feitelijk houdt dit in dat ik eerst twee of meer gesprekken nodig heb om jouw te leren kennen en samen een plan op te stellen hoe we te werk gaan.

Tijdens de coaching gebruik ik graag “afwas-activiteiten”. Dit zijn activiteiten waarbij je ondertussen fijne gesprekken kunt hebben. Weet je nog dat je vroeger tijdens het afwassen de beste gesprekken had met je moeder? Vandaar “afwasgesprekken”. De activiteiten kunnen bestaan uit wandelen, tekenen, schoffelen of soms ook gewoon zitten. Wat jij wilt.

Samen stippelen we de route uit die bij jou past en die jij nodig hebt om daar te komen waar jij naar toe wilt. Door het samen te doen heb je een back-up die met je meedenkt, aanspoort en mogelijk ook opdrachten geeft om steeds een stap verder te komen naar je doel.

Ik geniet ervan mensen steeds verder te zien komen in het proces, totdat ze het punt bereiken dat het maken van een nieuwe afspraak niet meer nodig is. Het (zelf) vertrouwen is er dan weer om het leven aan te kunnen en het verdriet als heel waardevol te ervaren.  

 

“In Japan vullen ze een barst in een kom met goud, hierdoor wordt deze onvolkomenheid het geen waardoor de kom bijzonder en mooier wordt”

“The crack is where the light comes in”