De Energie-meter

Is het elke ochtend afwachten of het een goede of slechte dag gaat worden? Heb je geen idee wanneer je teveel doet en wanneer niet?
Dan ben je niet alleen. Op social media lees ik heel vaak dit soort posts. Mensen voor wie het elke dag een verrassing is hoe ze opstaan.

“Vandaag stond ik op en voelde dat het een K** dag zou worden”

Die onzekerheid of je wel of geen energie hebt die dag maakt het plannen van activiteiten lastig.

Andere verhalen die ik hoor gaan over het niet weten hoe je nu moet opbouwen na een ziekenhuisopname, ziekte of aandoening.

Steeds dacht ik dan “Ik zou je hier zo makkelijk mee kunnen helpen”.

Ik wilde iets bieden wat laagdrempelig, geen grote investering, maar wel precies dat is wat je nodig hebt om te kunnen starten met opbouwen of in “balans” te komen. Het is de Energie-meter geworden. Want meten is weten.

Meten hoeveel energie jij nu daadwerkelijk hebt, op basis van wat je nu allemaal doet op een dag.

Gewoon uitrekenen hoeveel energie je hebt

Wil je wel rekening houden met je grenzen, maar vraag je jezelf af hoe dat moet wanneer je niet weet wat je grenzen zijn?

Na ziekte, burn-out of ziekenhuisopname weer willen opbouwen, maar weet je niet zo goed hoe?

Voor beide is het startpunt; weten hoeveel energie je nu, op dit moment hebt.

Met de Energie-meter gaan we dat in een week tijd uitzoeken. Aan de hand van wat je nu dagelijks doet kunnen we uitrekenen hoeveel energie je hebt en welke keuzes je nu (onbewust) maakt.

Aan het eind van deze week heb je

N

In kaart gebracht wat je energetische grens is.

N
Helder welke invloed jij hebt op je energie.
N

Regie over je energie omdat je weet welke keuzes je kunt maken.

N

Inzicht in hoeveel energie een activiteit jou daadwerkelijk kost.

N
Inzicht waarom je gevoel niet altijd klopt.
N

Kun je tegelijkertijd beter naar je lichaam luisteren

N
Een planningsmethode wat jou balans, rust en vertrouwen geeft.
N

Een plan hoe je kunt duurzaam kunt opbouwen.

De Energie-meter heeft in 7 dagen meer acceptatie van de situatie gegeven en gelijk ook het gevoel van regie. Ik heb veel meer inzicht waar ik mijn energie aan uit geef en daardoor kan ik beer mijn energie doseren.

Ik vond het ook prettig om mijn man inzicht te geven in hoeveel punten iets mij kost. Dat leidde tot nog meer begrip en tot andere keuzes bij het verdelen van de taken en het indelen van onze week.
Ook iets meer in het moment bezig zijn, omdat ik weet dat ik dingen op de planning heb staan en dat ik er pas over na hoef te denken wanneer ik er mee bezig ga. Of dat ik er niet over na hoef te denken omdat het niet op mijn planning staat en blijkbaar niet belangrijk genoeg is voor die dag.

De meetingen vond ik best pittig. Maar ook prettig omdat het zo praktisch was. En omdat het mij een ritme en stok achter de deur gaf. Op deze manier maakte ik echt mijn “huiswerk.”

en een uurtje van je tijd per dag. Een half uur voor de Zoom en een half uur voor de huiswerkopdrachten.

Wat kun je verwachten?

Dag 1

Uitleg en start hoofdopdracht, hoe en wat bij te houden deze week.

Dag 2

Onderzoek welke overtuigingen achter jouw uitgave patroon zitten en hoe je ze om kunt buigen zodat ze je gaan helpen vooruit te komen.

Dag 3

Aandacht voor ALLES wat jouw energie naar toe gaat en hoeveel energie de activiteiten jou kosten.

Dag 4

Hebben we het over het verschil tussen pauze, herstel, ontspanning en voldoening. En hoe neem je herstel meeneemt in je berekening.

Dag 5

Welke keuzes moet je maken om in balans te komen of te blijven.

Dag 6

Daadwerkelijk uitrekenen hoeveel energie je nu hebt.

Dag 7

Uitleg hoe je de uitkomst praktisch kunt inzetten om balans te vinden of kunt gebruiken bij een opbouw plan.

BONUS

Dag 14 nog een live Q&A

Elke (werk) dag kom ik een half uurtje live via Zoom. Tijdens de Zoom geef ik uitleg over de huiswerk opdrachten maar jij hebt ook alle tijd om je vragen te stellen. Als je wil kun je ook in de groep inbrengen welke inzichten je heb gehad of wat nog niet gelukt is. We zijn echt met elkaar in gesprek. Kun je er een keer niet bij zijn of heb je geen behoefte aan contact met de groep, dan kun je de video met het onderwerp van die dag later terug kijken.

We starten op maandag. Die week zien we elkaar dagelijks tot en met de vrijdag. Na dat weekend zien we elkaar weer op maandag voor de laatste drie dagen. Het weekend dat er tussen zit geeft je de tijd om in te halen of nog eens naar bepaalde opdrachten te kijken. Ervaringen van eerdere edities maakt dat dit erg prettig is.

Je krijgt de dag voordat we gaan starten een inlog van mijn members site, hier staat de informatie en zijn alle huiswerk opdrachten te downloaden en je krijgt de Zoom-link voor de live sessies.

De informatie en opdrachten zijn gebaseerd op mijn mijn eigen ervaring en op de begeleiding die ik als ergotherapeut al 20 jaar en ruim 10 jaar in mijn eigen praktijk bied, aan mensen met soort gelijke hulpvragen.

 Ik wil graag met een klein groepje werken, maximaal 10. Dus geen groepen van vijftig of meer personen waarin je verdwaalt in alle opmerkingen en vragen.

Door slechts een paar mensen in de groep te hebben heb ik tijd om ook jouw vragen te kunnen beantwoorden maar heb je toch ook de voordelen van een groep, waarin je elkaar ook kunt motiveren. De dagelijkse bijeenkomst maakt dat je de cursus volledig afmaakt en dus optimaal leert van de cursus. Je doet het echt niet alleen!

Want op deze manier heb ik de mogelijkheid om jou ook echt persoonlijk te begeleiden. 
Eigenlijk staat de prijs niet in verhouding met wat je krijgt. 7 x een half uur begeleiding t.w.v. € 45,- per keer. Echt alles wat ik je kan geven om binnen 14 dagen duidelijke handvaten te hebben hoe je echt binnen je grenzen kunt blijven. En ook nog een plan om duurzaam te kunnen opbouwen vanaf het moment dat jij daar klaar voor bent.  En dat voor maar € 69,- niet normaal toch? Waarom bied ik het dan toch voor dit belachelijk lage bedrag aan? Ik weet dat dit de kickstart is maar dat jij het echte werk hierna nog moet doen, namelijk ook wat met alle informatie en gegevens die je krijgt ook wat gaan doen. Ik kan je wel garanderen dat het met deze kickstart wel veel makkelijker wordt om dat ook echt te gaan doen. 

Mocht je eerst nog vragen hebben, stuur mij dan even een mailtje.

Reacties van eerdere deelneemster

(Mannen zijn ook welkom maar tot nu toe doen vooral vrouwen mee).

|

Elke dag een zoom-meeting was wel pittig, maar het gaf ook een ritme en een stok achter de deur om er ook echt mee aan de slag te gaan.

|
Fijne begeleiding. Positief, praktisch en persoonlijk (de 3 p’s).
|
Het heeft mij meer inzicht gegeven. Ik weet nu wanneer ik mijn herstelmomenten moet plannen.
|
Ik wist niet dat mijn eigen overtuigingen zo’n grote rol speelden in hoe ik met mijn energie omga.
|
Er werd goed meegedacht in oplossingen en mogelijkheden.
|

Elke dag werd ik gemotiveerd om er echt mee aan de slag te gaan. Dus niet alleen maar dingen leren maar ook dingen doen.

Nog even voor de zekerheid

De Energie-meter is niets voor jou wanneer …

O

Jij net, minder dan 2 weken uit het ziekenhuis bent.

O
Jij nog DE oplossing voor je beperkte belastbaarheid zoekt in medicatie of de medische circuit.
O
Jij volledig in balans bent.
O
Jij niet openstaat om eens op een andere manier te kijken naar hoe jij je dagen nu invult.
O
Jij niet wil investeren in jezelf, want het het kost je wel geld en tijd.