ERGOTHERAPIE

Kun jij de ene dag meer dan de andere dag?
Is het elke ochtend weer de vraag of het een goede of slechte dag is?
Voel jij je de ene redelijk tot goed, maar sta je de andere dag gebroken op?
Is het voor jou onduidelijk hoe dat kan?
Komt het niet omdat je de dag ervoor te veel of te zware dingen hebt gedaan?
Of weet je wel waardoor het komt maar weet je niet hoe je het anders zou kunnen doen?

Ergotherapie kan heel goed helpen wanneer je minder energie hebt als gevolg van een ziekte zoals MS, kanker, Lyme, Q-koorts, SOLK of vanwege chronische pijn. Maar ook wanneer er misschien geen duidelijke oorzaak is. 

Een ergotherapeut is een kei in het analyseren hoe jij nu de dingen doet, waarom jij de dingen op die manier doet en wat er mogelijk anders kan. Praktische adviezen waar jij direct mee aan de slag kan. Dus niet een oefen programma maar toepasbare oplossingen.   

Heb je behoefte aan iemand die letterlijk met je meekijkt in jouw leven om te zien hoe jij meer energie kunt overhouden? Heb je moeite met het toepassen van adviezen die je van artsen hebt gekregen? Woon je in de regio Salland? Dan kom ik graag bij jouw thuis. Dus geen reistijd en onnodig energie verlies voor jou. Daarnaast is het voordeel dat mijn adviezen nog meer op maat zijn omdat ik ook jouw omgeving mee kan nemen in het proces.

Samen zoeken we waar jouw feitelijke grenzen liggen en waar je bewustere keuzes kunt maken in wat je wel en niet doet. Je leert je grenzen herkennen, maar ook accepteren en respecteren.
Je krijgt inzicht in waarom verschillende activiteiten nu precies zwaar voor je zijn. We zoeken samen passende oplossingen vinden waardoor die activiteit jou het minste energie kost.

Je kunt uiteindelijk het leven leven wat jij zelf wil binnen jouw mogelijkheden.

Je krijgt tools en tips die je direct kunt toepassen in je dagelijks leven. Deze tools en tips kun je ook op andere momenten, wanneer het leven je weer een uitdaging geeft, er weer bij pakken. Op die manier blijft de informatie voor de rest van je leven toepasbaar.

Vergoeding ergotherapie

Ergotherapie la Vie heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Toch worden de behandelingen voor 70% tot 100% vergoed. Dit is afhankelijk van uw verzekeringspolis. Vraag bij je zorgverzekeraar na hoe het in jouw polis zit met niet gecontracteerde ergotherapie. Meestal komt het neer op ongeveer €25,- per behandeling die je zelf moet betalen. 

Geen contracten met zorgverzekeraars betekent dat ik zelf kan bepalen wat zinnige zorg is en kunnen wij direct aan het werk met dat wat voor jou belangrijk is.  

De ergotherapie behandeling zit in het basispakket van jouw zorgverzekering voor 10 uur per kalender jaar (let op: er wordt aanspraak gemaakt op de wettelijke eigen bijdrage). Heb je een aanvullend pakket, dan heb je wellicht recht op meer uren vergoeding.