17 december 2020

Lijstjes

Aan het eind van het jaar, zo vlak voor kerst hoor je natuurlijk lijstjes te maken.

Hoewel ik altijd kriebels krijg wanneer iets “zo hoort” vind ik dit altijd wel leuk. Vooral om een beetje terug te kijken. Stil te staan bij wat er gebeurt is dit jaar. Het klinkt een beetje weeig maar terugkijken en bewust zijn van wat er allemaal gebeurt is vind ik toch leuk.

Gisteren kreeg ik van mijn 365dagensuccesvol coach David een mooie tip in deze. Die precies past bij wat ik wel vaker zeg, “dat wat aandacht geeft dat groeit.” Hoewel voor een groot deel 2020 wordt gekleurd door de corona lijkt het al snel alsof het een rot jaar was. Terwijl wanneer je een lichtje schijnt op alles wat wel gelukt is. Wat wel goed ging. Wat je misschien zelfs bereikt hebt. Krijgt afgelopen jaar een heel andere kleur.

Als voorbeeld gaf David de vakanties van vroeger. In mijn en waarschijnlijk ook in jouw beleving, scheen vroeger tijdens de vakantie altijd de zon. Dat was waarschijnlijk niet zo. Volgens de statistieken zijn de laatste jaren de droogste zomers in tijden. Hoe komt het dan dat we toch dat idee hebben. Dat komt dus omdat de meeste foto’s gemaakt zijn op zonnige dagen. Door die foto’s hebben we de meeste herinneringen van de vakanties in combinatie met zonnige dagen.

Wanneer je dus een lijstje van 2020 gaat maken met alleen maar de mooie dingen. Kan het maar zo dat je met een veel positiever gevoel terug kunt kijken op dit jaar.  

Wat is jouw top 10 van mooie dingen die gebeurt zijn het afgelopen jaar?

Hier komt de mijne. Het is een lijstje in willekeurige volgorde geworden.

 1. Mijn 365succesvol coachingsjaar. Wat een fijne mensen heb ik ontmoet en wat heb ik veel geleerd. Veel informatie was niet nieuw maar nu moest ik er ook echt mee aan de slag. Alleen wanneer je dingen anders gaat doen, verandert er ook echt wat.
 2. Dat de corona mij bewust heeft gemaakt hoe fijn wij het thuis geregeld hebben. Ik door het hebben van mijn eigen praktijk, de ruimte en tijd had en heb om de kinderen stressvrij te kunnen begeleiden.
 3. Dat veel meer mensen mijn online begeleiding hebben gevonden. En ik dus meer mensen online heb mogen begeleiden.
 4. De mooie trajecten die ik met mijn cliënten heb mogen doorlopen.  
 5. Dat ik afgelopen jaar nog meer bewust ben geworden van de verantwoordelijkheid voor de invulling van mijn eigen leven. En dus ook zelf de mogelijkheden creëren om te doen wat en hoe ik het wil in plaats van het af te laten hangen van een ander of de omstandigheden.
 6. De fijne gesprekken en het maken van fijne plannen met Marcel.
 7. Het nemen van een ijsbad. 2 minuten in ijskoud water. Je kan echt veel meer dan we door hebben. Wat een ervaring!
 8. Een hele dag alleen in de natuur. Zonder eten, zonder afleiding van telefoon, geen boek, geen pen en papier of wat dan ook. Helemaal alleen. Wat leer je veel wanneer je echt met je zelf bent.
 9. Tien kilo af gevallen. Omdat of waardoor ik letterlijk beter in mijn vel zit. Bij mij echt een kip  en het ei verhaal.
 10. Samen met mijn vader een overkapping mogen bouwen. Samen klussen is geweldig. Maar ook mooie gesprekken samen gehad.
 11. Wadlopen. Iets wat al een tijd op mijn lijstje stond maar waar het dit jaar opeens op mijn pad kwam. Wat was het wad prachtig en wat was een het fijn met de mensen van cirkel 119.
 12. De dagelijkse huddel met Mario. Elke dag bellen we elkaar en bespreken we wat gisteren gelukt is en wat het plan voor die dag is. Zo zetten we allebei elke dag een stapje verder naar onze missie. Mijn missie is dat ik zoveel mogelijk mensen kan begeleiden en inspireren om ondanks hun beperkte vermoeidheid, toch het leven te kunnen leiden wat ze willen.
 13. Mijn wekelijkse mastermind met Margreet. Door haar krijgen mijn bullshit excuses geen kans. Leer ik veel meer over SEO dan welke cursus mij ook had kunnen doen. Zij helpt mij om nog meer mensen te bereiken. Mijn missie nog verder de wereld in de krijgen.    
 14. Gelachen met vrienden en vriendinnen.
 15. Door het thuis lesgeven de kinderen nog beter leren kennen. Veel beter zicht op valkuilen en krachten van de kids.

Ik kon niet kiezen dus het zijn er meer. Eigenlijk nog wel meer dan 15. Wedden dat jij ook met gemak meer dan 10 dingen kan noemen die goed gegaan zijn afgelopen jaar. Begin maar eens met schrijven.

Ik kan in ieder geval volmondig zeggen. Wat een mooi jaar was 2020!

Hoe was jouw jaar?

Leave a Reply