Je wil weer terug naar normaal!
Naar hoe je was voor dat je corona kreeg.

Je hebt corona gehad. Misschien ben je heel ziek geweest. Heb je meerdere malen de huisartsenpost gebeld of de spoeddienst. Je was misschien nog net te goed om opgenomen te worden in het ziekenhuis maar daarmee is ook alles gezegd. Waarschijnlijk heb je veel angstige momenten gehad. Want waar zou dat heen gaan. Het beeld van mensen die op de IC terecht zijn gekomen is heel beangstigend.

Of misschien ben je niet eens echt heel erg ziek geweest. Voor de vermoeidheid die je nu ervaart maakt het blijkbaar niet eens uit hoe ziek je in eerste instantie bent geweest. Ik heb zelf tegen een aantal klanten van mij gezegd dat het misschien zelf prettiger was geweest als ze wel echt heel ziek waren geweest want dat had beter verklaard waarom ze nu nog steeds zoveel last hebben.

En waar jij net zoals vele anderen dachten dat het misschien net iets meer was dan een gewone griep. Je heb zelf waarschijnlijk al proberen op te bouwen zoals je dat na een gewone griep ook altijd deed. Even door zetten. Die vermoeidheid is normaal als je ziek bent geweest en gaat vanzelf weer over. Want zo gaat het altijd.

Nu is het zo dat in tegenstelling tot een gewone griep, je na corona niet herstelt door even door te zetten.

Wanneer jij het type bent “schouders er onder en doorgaan.” Dan is het heel lastig om de hoeveelheid rust te pakken die je lijf wel nodig heeft om van corona te herstellen.

Mijn ervaring

Ik zie het dagelijks in mijn praktijk de mensen die langdurig klachten houden, zijn mensen die voordat ze ziek werden veel ballen in de lucht hielden. Bezige bijtjes. Die veel aan konden en ook veel deden. En die na dat ze ziek werden nog steeds bereikbaar waren voor het werk. Als snel weer begonnen met werken. Toch nog even een studie afmaakten. De extra hulp die er voor de kinderen was in de ziekte periode, weer snel afbouwden. Kort omschreven zelfstandige, sterke mensen die misschien minder goed voor zichzelf kunnen zorgen dan dat ze voor anderen kunnen.
bezige bij

Wat werkt niet

Hoewel er nog heel veel onduidelijk is rondom corona en het herstel na corona. Wat wel duidelijk is is dat door gaan, grenzen verleggen niet leid tot herstel. Misschien voor een korte periode wel, maar uiteindelijk loop je tegen een glazenplafond aan.

Wat werkt wel

Even op de rem. Beter luisteren naar je lichaam. Je lichaam de kans geven echt te herstellen van de corona. En omdat het lastig is om dit alleen te doen heb ik deze cursus voor je gemaakt.

Gebaseerd op jaren ervaring met mensen die kampen met chronische vermoeidheidklachten. En sinds ruim een half jaar bijna dagelijks begeleiden van mensen met vermoeidheidsklachten en gerelateerde klachten als;

=

Snel buiten adem

=

Verhoogde hartslag

=

Spierkrampen

=

Verminderde concentratie

=

Verminderd geheugen

=

Slaapproblemen

=

Gevoelens van neerslachtigheid, onzekerheid

=

Angst

In deze cursus krijg je

N

Inzicht in wat en hoe je nu je dingen doet.

N

Wat nu op dit moment je grens is, waar je dus in eerste instantie binnen moet blijven wil je kan hebben op herstel.

N

Je weet wat nu eigenlijk belastend voor je is. En dat zijn andere dingen dan je wellicht nu denkt.

N

Je weet ook wat je kunt doen om te zorgen dat die dingen minder belastend voor je zijn.

N

Je krijgt duidelijke handvatten hoe je optimaal kunt herstellen na inspanning.

N

Je hebt een heel duidelijk plan hoe je geleidelijk en duurzaam kunt opbouwen.

De cursus bestaat uit 9 modules

Module 1

Je gaat uitzoeken welke overtuigingen jou nu tegen werken in je herstel en je gaat je doelen stellen. Wat wil je straks weer kunnen. Want met een simpel “ik wil weer meer energie” nemen we geen genoegen.

Module 2

Deze module bestaat vooral uit, uitleg over de grootste en meest belangrijke opdracht van deze hele cursus. Het bijhouden van wat je nu allemaal al doet op een dag.

Module 3

In deze module ga je echt uitrekenen wat jouw grens nu is.
En hoe belastend een activiteit nu voor jou is.

Module 4

Vanaf dit moment ga je plannen om zo binnen jouw grenzen te doen wat je moet en wil doen op een dag. De basis om te stoppen met roofbouw te plegen op je lijf. En je lijf zo optimaal mogelijk in staat te stellen om te herstellen van de corona.

Module 5

In deze module krijg je heel praktische handvaten hoe je activiteiten die je nu doet op een manier te doen waarop je het en langer vol kunt houden en je lijf minder zwaar belast.

Module 6

In deze module leer je over herstel en opbouwen.

Module 7

Gaat over belastende en minder belastende houdingen.

Module 8

Deze module gaat over mindset. Deze module gaat niet alleen over corona maar over hoe je nu en eerder voor jezelf zorgde. Wat misschien anders en beter kan, nu en voor de rest van je leven.

Module 9

Opbouwen. In deze module ga je aan de slag met het maken van een duidelijk schema om weer te kunnen opbouwen. Niet te snel, niet te vroeg maar wel duurzaam!

Bij alle modules krijg je

=

Informatie op papier

Hier kun je notities bij maken. Belangrijke punten onderstrepen. Lekker mee aan het werk.

=

Uitleg op video

Waardoor je het gevoel hebt dat ik jou persoonlijk uitleg geef. Met dit voordeel dat je mij op pauze kunt zetten of terug kunt spoelen om de uitleg nog eens te horen.

=

Vragen en opdrachten

Onderschat niet wat jij zelf kunt. Door dingen op te schrijven kom je uit je hoofd en in actie.

=

Elke week een live Q&A

Waar je al je vragen aan mij kunt stellen.

De modules staan voor je klaar in een online leeromgeving. Hierdoor kun jij op je eigen tempo door de modules heen. En kun je per direct starten.