23 december 2020

Niets doen of groeien

“Ik kan het niet zo goed. Niets doen.”

Dat is vaak de reactie die ik krijg wanneer ik het belang van op tijd rusten/ herstellen uitleg. Ik vind het op tijd nemen van rust echt belangrijk maar daar schreef ik al eerder een blog over. Dus hoe ik rusten zie komt ook elke behandeling weer terug.

Rusten of eigenlijk herstel, is voor mij gekoppeld aan een aantal dingen.

Het belangrijkste dat je lief bent voor jezelf en je lijf. Door niet te lang door te gaan. Dit kan door af te wisselen in activiteit. Dus een zware met een lichte activiteit. Of een staande, lopende met een zittende activiteit.

Maar ook door even rustig aan te doen. Tijd besteden aan jezelf. Je lichaam rust gunnen.  Aan iets waar jij blij van wordt. Tijd maakt om te groeien.  

Ik weet dat de meeste mensen bij rusten de associatie hebben met “niets doen” of zelfs “slapen” Wanneer je op tijd rust hoeft het juist niet eens slapen of niets doen te zijn. Toch blijf ik het rust noemen. Dat doe ik bewust omdat ik hier het gesprek over wil aan gaan. En dat gebeurt simpel weg veel minder snel  wanneer ik het herstel noem.   

Rusten dus.

Ik vind rusten dus top dat is duidelijk. Maar er zit nog veel meer magie in rusten. Het kan namelijk ook HET moment zijn dat je kunt groeien! Fysiek dus wanneer je in de opbouw fase zit. Maar ook of zeker mentaal.

Lees een boek. Hoe heerlijk een thriller of roman op zijn tijd ook is. Hoe leuk en makkelijk een tijdschrift lezen ook is. Of hoe verleidelijk het ook is om je hele tijdlijn op facebook en instagram door te scrollen ook is. Lees een goed boek, een studie boek. Een boek over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling. Over natuurverschijnselen. Over de geschiedenis.  Een boek over een onderwerp wat jouw interesseert en waar jij iets van leert. Waar je dus van groeit.   

Is lezen te belastend maak gebruik van luisterboeken. Of Zoek mooie inspirerende of interessante podcasts. Oortjes in, koptelefoon op, genieten en groeien. Wist je dat ik ook ben begonnen met het opnemen van podcasts? Klik hier of oek maar Celie Journee op SoundCloud en je komt mij tegen.

Leave a Reply